Info fra formanden

Skamby d. 11/05-2021

Brev til alle herresenior spillere i Skamby/Hårslev Boldklub.

Som I nu alle, eller næsten alle, er blevet informeret om, så lægger Skamby/Hårslev Boldklub herresenior sig sammen efter sommerferien.
Dette er et længe ønske fra begge klubber, som vi har arbejdet på det sidste halve år.

Lad os først forklare os med lidt historie.

Baggrunden for at lægge to klubber/hold sammen, har sin begyndelse for snart længe siden. Det startede til et såkaldt formandsskabsmøde, hvor vi ”formænd ”sidder i en gruppe sammen med DBU. Her fremlægger DBU med stor glæde, at de er blevet inviteret med til de store herres bord, nemlig kommunalbestyrelsen i Nordfyns kommune.
Det er jo fantastisk, hvad kan vi bruge det til? Det var vores første tanke ......
I løbet af aftenen bliver der talt lidt om løst og fast, men et af emnerne bliver: ”Der er ikke seniorspillere nok på Fyn.” En af konsekvenserne til dette har de mærket til i Fåborg-Midtfyns kreds. Vi som formænd var meget opmærksomme, hvad har det med os at gøre?? Formændene i Fåborg-Midtfyn havde, af deres kommunalbestyrelse, fået smidt i hovedet, at der var for mange klubber i forhold til mængden af spillere.
Så her blev disse formænd bedt om at reducere mængden af klubber, med andre ord, de skulle i fællesskab finde ud af, hvem af dem, der skulle lukkes ned.

Tilbage til nutiden:

Det er ikke en rar fornemmelse at sidde med den viden. Tanken om at vi som klub skulle lukke, bare fordi man mener, der ikke er spillere nok.

Den tanke har så bragt os videre i et forløb. ”De skal ikke lukke os”, det vil vi kæmpe for med alt hvad vi har - her taler vi om begge klubber med medlemstal på bare 120 personer i Skamby og endnu mindre i Hårslev -­ og her taler vi om alle, der kan trille med en bold.

Men vi må så også på samme tid erkende, at en kommune ikke kan blive ved med at holde alt åbent, især hvis der ikke er tilgang. Her kan vi nævne mange klubber på Nordfyn, som har det endnu værre end os. Så vi ligger ikke først for, MEN vi vil gerne være med til selv at bestemme.

Så da Hårslev henvender sig til Skamby for at drøfte et samarbejde i en eller anden form, lå den lige til højrebenet. Men det var ikke bare at lægge os sammen, for at undgå en nedlukning. Nu var lysten og viljen til at skabe noget stort sammen vokset meget i begge vores bestyrelser.

Lysten til at skabe og styrke et senior herrehold, ja styrke begge vores klubber, både med spillere men også styrke et sammenhold som begge klubber er rigtig gode til.
Skabe et herrehold på Nordfyn hvor der er plads til alle, både de rigtig gode og dem som gerne vil dyrke den sport, som vi alle holder så meget af, men på et plan hvor der også er plads til en god omgang øl efter træning.

Du er fremtiden i vores fælles samarbejde, for uden dig kan vi ikke klare det. Vi har brug for alle de kræfter der ligger i begge klubber. Du er indbegrebet af en klub med plads, både til fælleskab og kammerateri, men også til den sport som vi alle elsker, nemlig fodbold, på alle plan. Sammen kan vi skabe historie på Nordfyn, vi kommer sammen med DIG, ja jer, som i dag spiller i enten Hårslev eller Skamby, for at de kan blive to af de store klubber på Nordfyn. Vi kan med fælles hjælp skabe et rigtigt godt og stærkt team, som kan spille lige op med alle hold her på Nordfyn.

Vi tænker at vi sammen kan skabe 3 hold, et 1. hold et 2. hold og et 3. hold. Der er lavet et fælles logo til det fremtidige samarbejde. Det er også bestemt at vi kommer til at investere en del i jer.

Fælles tøj:

Der bliver hjemkøbt 60 sæt helt hvidt kamptøj, så der er til alle, samt træningstrøjer i sort og T-­shirts til sommerbrug. Der bliver ligeledes investeret i et trænerteam, som kommer til at bestå af 3 trænere, samt en målmandstræner.
Der er skrevet under på den første træner, nemlig Gert Wiis som bliver cheftræner. Til Skamby kan vi fortælle at jeres nuværende træner Henrik Gits ikke forsætter. Han har sagt at han lige akkurat kan klare foråret med, da hans arbejdssituation har gjort, at han er nødt til at trække sig med eller uden en sammenlægning.

Så Skamby drenge, giv Henrik den sejr han har fortjent, vind den turnering.
Vi kommer til at træne på skift hos hinanden, en uge i Hårslev og en uge i Skamby.
Der bliver lidt længere for nogen, men samlet for jer der kommer fra Odense eller Søndersø er afstanden næsten den samme. Der vil blive oprette en facebookgruppe for fælles kørsel, her kan man få kørelejlighedshjælp, hvis det kniber. Vi vil ligeledes tilføre en del penge til jeres såkaldte bødekasse. Vi vælger at kalde den noget andet, men I vil få tilført en pose penge til det sociale, så̊ I fælles kan skabe nogle relationer, men mere om dette senere.

Vi vil igennem foråret og i den rækkefølge, som Corona tillader det, lave nogle sammenkomster samt fællesspisninger i de to klubber. Vi vil med andre ord prøve at gøre så meget for jer, som vi kan, for at I kan lære hinanden at kende.

Træningsmæssigt vil I komme til at træne sammen alle sammen, dog vil vi sætte jer i grupper, så træningen passer til jeres forventninger og i det tempo, som den enkelte spiller kan klare.

Slutteligt vil vi fortælle jer at vi har meget stor tiltro til jer. I bliver alle hovedpersoner i et stort samspil. Der vil blive lavet en stor præsentation af samarbejdet, hvor vi vil slå jer stort op.

Ydermere kan vi fortælle, at både Robin og Lasse har valgt at stille op til næste kommunevalg, med det formål, at skabe nogle bedre rammer for foreningslivet på Nordfyn.
Om de bliver valgt? Ja det vil tiden afgøre.

Hilsen fra begge bestyrelsers formænd

Lasse og Robin

Ps. God sæson derude.